palaa_kuva

Takaisin Vetelin kunnan sivuille

Eepos-kirjastokimppa syntyi

Etusivu > Uutiset > Eepos-kirjastokimppa syntyi

Veteli lähti mukaan Eepos kirjastokimppaan

Vetelin kirjasto ja muut YTY-kirjastot liittyivät helmikuussa 2017 uuteen, 22 kunnan muodostamaan kirjastokimppaan. Mukana kimpassa ovat YTY-kirjastojen lisäksi Seinäjoen, Kuortaneen, Ilmajoen, Lapuan, Kauhavan, Isonkyrön, Laihian, Jalasjärven, Ähtärin, Alavuden, Kauhajoen, Kurikan, Isojoen, Karijoen, Kaskisten ja Teuvan kirjastot.

Eepos -kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta ja asiakasrekisteri. Tietokantojen yhdistämistyö on tehty ja asiakkaat voivat hyödyntää koko uuden kimpan yhteisiä aineistotietokantoja.  Tarkista kirjastossa asioidessasi, että kaikki yhteystietosi ovat ajantasalla, sekä pyydä henkilökuntaa lakkauttamaan ne kirjastokortit, joilla ei ole lainoja, jos omistat useamman kuin yhden kirjastokortin Eepos-alueella, sillä sama kirjastokortti käy kaikissa Eepos -kirjastoissa. Eepos -kirjastoilla on myös yhteiset käyttösäännöt. Kannattaa maksaa kertyneet myöhästymis- tai muut maksut pois, sillä uudessa kimpassa lainakiellon rajaksi tuli 5 euroa.

Mikä muuttui?

  • Yksi ja sama kirjastokortti käy kaikissa yleisissä kirjastoissa 22 Eepoksen kunnassa. Samalla kortilla ovat kaikki lainat ja tiedot. Vanha kortti käy kaikissa kirjastoissa, kirjastokorttia ei siis tarvitse vaihtaa.
  • Uusi verkkokirjasto löytyy osoitteesta eepos.finna.fi. Verkkokirjaston kautta näet kaikkien Eepos-kirjastojen aineistot ja voit selata niitä vapaasti ilman kirjautumistakin. Kun haluat tehdä varauksen tai uusia lainojasi, tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Pyydä tunnusluku kirjastossa käydessäsi, jos sinulla ei sitä vielä ole.
  • Lainan saa palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon.
  • Koko alueen laajuinen kuljetus takaa sen, että aineistoa saa tilattua kotikirjastoon mistä tahansa Eepos-kirjastosta.
  • Koko Eepoksella on yhteinen e-kirjakokoelma. E-kirjoja pääset varaamaan verkkokirjaston kautta kirjastokortin ja tunnusluvun avulla.
  • Koko Eepoksen alueella on yhteiset käyttösäännöt ja myöhästymismaksut.
  • YTY-kirjastojen (Alajärven kaupunginkirjasto (+Lehtimäen toimipiste), Evijärven, Lappajärven, Perhon, Soinin, Vetelin ja Vimpelin kunnankirjasto) väliset lainat ovat edelleen maksuttomia. Muista Eeposkirjastoista varatusta aineistosta aiheutuu 2 euron kuljetusmaksu/laina.
  • Kimppakirjastojen välinen kuljetus kulkee kerran viikossa, kimpasta varattu aineisto saapuu Veteliin perjantaisin.
  • Eepos-kimpan muodostamiseen saatiin AVI:lta 150 000 euroa avustusta. Kuntien ei ole tarvinnut panostaa tavanomaisia käyttökuluja enempää.