palaa_kuva

Takaisin Vetelin kunnan sivuille

Eepos-verkkokirjasto

Etusivu > Asiakkaana kirjastossa > Eepos-verkkokirjasto


    Etelä-Pohjanmaan kuntien sekä Perhon, Vetelin, Laihian, Kaskisten ja Isonkyrön yhteinen Eepos-verkkokirjasto on nyt asiakkaiden käytettävissä osoitteessa https://eepos.finna.fi/. Sinne kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Verkkokirjastossa voi uusia lainoja, tehdä varauksia, katsoa ja päivittää omia tietojaan sekä tehdä suosikkilistoja ja asettaa uutuusvahteja.

    Verkkokirjastosta löytyy kaikkien yllämainittujen kuntien yleisten kirjastojen aineisto. Hakuja aineistoon voi tehdä perushaulla tai tarkennetulla haulla. Hakutulosta voi rajata esimerkiksi kirjastolla, julkaisuvuodella, kielellä tai aineistolajilla. Verkkokirjastosta saa myös lukuvinkkejä.

    Verkkokirjaston kautta voi tehdä varauksia myös muiden Eepos-kirjastojen aineistoon. Varaukset entisen YTY-kimpan kirjastoista
    (Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Lehtimäki, Perho, Soini, Vimpeli) ovat edelleen maksuttomia, mutta muista Eepos-kirjastoista tulevasta aineistosta peritään kuljetusmaksu, kaksi euroa. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon ilman maksua.

    Tietokantojen yhdistämisen takia kirjastojen tiedot saattavat alkuvaiheessa löytyä useamman eri hakutuloksen alta. Tulosta kannattaa rajata omalla kirjastolla, niin näkee helposti onko teosta omassa kirjastossa.