palaa_kuva

Takaisin Vetelin kunnan sivuille

Kokoelma ja tietopalvelu

Etusivu > Kokoelma ja tietopalvelu


Kokoelmat

Vetelin kunnankirjaston kokoelma koostuu 35 000  teoksesta. Kirjojen lisäksi kokoelmassa on noin 5000 kpl musiikkiaineistoja, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, valokuvia, äänikirjoja, kielikursseja ja erityisryhmien aineistoja. Fyysisten aineistojen lisäksi kirjasto on hankkinut asiakkaiden käyttöön elektronisia palveluja, joissa voi lukea lehtiä, kuunnella musiikkia ja lainata kirjoja.

Uutuuksia voi tutkia lukemalla uutuusluetteloita. Uutuusluettelot löydät kirjaston kotisivuilta sekä painettuina kirjastosta uutuuskansiosta. Voit myös esittää kirjastolle hankintatoiveita sähköpostitse tai paikan päällä asioidessasi.

Kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin aiheen mukaan numeroituihin luokkiin. Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, voit tarkistaa luokan numeron Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmästä. Hyllyssä aineisto on yleensä tekijän sukunimen mukaan aakkostettuna. Jos kirjalla on toimittaja tai enemmän kuin kolme tekijää, se on hyllyssä kirjan nimen mukaan.

Tietopalvelua ja lukuvinkkejä

Kirjaston henkilökunta etsii asiakkaalle tietoa ja opastaa asiakkaita tiedon itsenäisessä etsimisessä. Tiedonhakua opetetaan myös ryhmille.

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa on 75 kirjastoa. Kysy kirjastonhoitajalta

Kirjaston henkilökunnalta voi kysyä myös lukuvinkkejä. Kannattaa tutustua myös Kirjasampo.fi-palveluun, josta löytyy paljon lukuvinkkejä sekä tietoa kirjailijoista ja kirjallisuudesta. Sivuiltamme löydät myös kootusti Lukuvinkkejä ja kirja-arvosteluja aikuisille, kannattaa tutustua!