palaa_kuva

Takaisin Vetelin kunnan sivuille

Musiikki ja e-musiikki

Etusivu > Kokoelma ja tietopalvelu > Musiikki ja e-musiikki


  Vetelin kirjaston musiikkikokoelmaan kuuluu kuunneltavaa, soitettavaa, laulettavaa, katseltavaa ja luettavaa aineistoa. Musiikkiaineistosijaitsee lehtisalin takaosassa ja siellä on kokoelma musiikkiäänitteitä sekä nuotteja, musiikkikirjoja ja –lehtiä. Lastenäänitteet löytyvät lastenosastolta.

  E-musiikki

  Voit kuunnella suoratoistona maksutta musiikkia Eepos-kirjastojen korteilla. Käytössäsi on Naxos Music Library, joka sisältää yli puolitoista miljoonaa kappaletta lähinnä klassista musiikkia sekä jazzin online-kuuntelupalvelu Naxos Music Library Jazz, josta tällä hetkellä löytyy yli 130 000 kappaletta.
  Molempiin kuuntelupalveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelupalvelut ovat käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla (Android- ja iOS-laitteet). Ohjeet kunntelupalvelun käyttöön.

  CD-levyt

  Kirjastossa on pieni kokoelma kuunneltavaa musiikkia humpasta heviin ja klassisesta kansanmusiikkiin. Suurin osa äänitteistä on CD-levyjä. Kokoelmista löytyy mm. poppia ja rockia, taidemusiikkia, bluesia, jazzia, kansanmusiikkia meiltä ja muualta, elokuvamusiikkia, iskelmiä sekä lastenmusiikkia. Voit tehdä vaikkapa musiikkimatkan maailman ympäri, tanssia tangon tahtiin, nukahtaa valaanlauluun tai löytää ne levyt, joita ei Spotifyssa ole.

  Nuotit ja partituurit

  Kirjastosta löytyy nuotteja ja partituureja sekä laulamiseen että eri soittimille ja kokoonpanoille sovitettuina. Voit lainata mm. soiton- ja laulunoppaita alkeista vaativampaan tasoon, laulukirjoja, lastenmusiikkia, hittikokoelmia sekä säveltäjien, artistien ja bändien nuottikokoelmia ym. Osassa nuoteista on mukana säestys-CD.

  DVD-levyt

  Musiikkikokoelmasta löytyy myös karaokelevyjä.

  Musiikkikirjat ja lehdet

  Kirjastosta voi lainata muusikoiden ja säveltäjien elämäkertoja sekä musiikin teoriaa, tyylejä, historiaa ja soittimia käsittelevää kirjallisuutta. Lisäksi kirjastosta löytyy musiikin oppikirjoja ja musiikkialan hakuteoksia.
  Kirjastossa voi myös lukea ja lainata musiikkilehtiä kuten Rumba ja Soundi.  Kaikki musiikkilehdet ovat lainattavissa lukuun ottamatta uusinta numeroa.

  Tutustu myös erinomaiseen sivustoon Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.