palaa_kuva

Takaisin Vetelin kunnan sivuille

Myöhästymismaksut – miten niiltä vältytään

Etusivu > Uutiset > Myöhästymismaksut – miten niiltä vältytään

Myöhästymismaksua alkaa kertyä kaksi päivää eräpäivän jälkeen. Myöhästymismaksu on 10 senttiä/laina/myöhästymisvrk, kuitenkin enintään 3 euroa/laina. Lasten- ja nuortenosastojen aineistoista ei peritä myöhästymismaksuja, paitsi DVD- ja blu-ray-levyistä sekä konsolipeleistä.

Lainan voi uusia kymmenen kertaa, jos siihen ei kohdistu toisen asiakkaan varausta. Ongelmana onkin usein se, miten muistaisi uusia lainansa ajoissa, ettei myöhästymismaksua lähde kertymään. Siihen on olemassa apukeino: Voit saada sähköpostiisi maksuttoman ennakkovaroituksen lähestyvästä eräpäivästä kunhan asiakastietoihisi on lisätty voimassaoleva sähköpostiosoitteesi.

Eeposkirjastojen käyttösäännöt löytyvät kirjaston kotisivuilta tai voit ottaa kirjastosta mukaasi paperisen version. Käyttösäännöistä löytyy kattavasti hyödyllistä tietoa kirjastonkäyttäjälle.

Verkkokirjastossa pääset halutessasi uusimaan yhdellä kirjautumisella myös  esim. alle 15-vuotiaiden lapsiesi lainat, kun  liität haluamasi kirjastokortit omaan tiliisi. Tarvitset omien tunnustesi lisäksi liitettävien kirjastokorttien numerot ja pin-koodit. Toimi näin: kirjaudu Eepos-verkkokirjastoon oman kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla -> avaa valikosta ”Kirjastokortit” -> napsauta tummansinistä palkkia ”Liitä kirjastokortti/rinnakkaiskortti” -> anna kirjastokortille nimi (esim. lapsen etunimi) ja kirjoita kunkin kortin tunnus (=numerosarja kortin takana) sekä kirjastosta saamasi pin-koodi niille varattuun paikkaan -> muista tallentaa. Tämän jälkeen  liitetyt kortit näkyvät tililläsi  ja jatkossa tarvitset vain omat tunnuksesi, joilla voit uusia lainat kaikilta korteilta. Kysy lisää, neuvomme mielellämme!